dimecres, 18 d’abril de 2012

DIADA DE SANT JORDI 2012La biblioteca de l’institut Bernat Metge dins el marc “La biblioteca escolar: puntedu, espai de coneixement i aprenentatge”  (Programes d’Innovació Educativa), organitza un seguit d’actes entorn la figura de l’autor Manuel de Pedrolo, escriptor d’obres juvenils com Mecanoscrit del segon origen (1973) o Trajecte final (1974). 

Destaca l’exposició a la biblioteca: “Manuel de Pedrolo, abans i ara”, amb la inauguració a càrrec d’Adelais de Pedrolo, del 23 d'abril al 8 de juny de 2012. 
Organitzada per la professora de català Anna Moreno Bedmar, es presenta un fons de vuitanta obres, gairebé totes primeres edicions. Es fa un recorregut per l'obra segons els gèneres que conreà l'autor de la Segarra: novel·la (juvenil, políciaca, de ciència-ficció...), conte, poesia (inclosa la visual), teatre, assaig periodístic. Es fa especial atenció a la literatura juvenil pedroliana: amb una mostra de diferents edicions del Mecanoscrit del segon origen, Trajecte final, Joc brut, Mossegar-se la cua, Domicili provisional i altres obres.

El mateix dia 23 d'abril de 9.30 a 10.30 tindrà lloc la xerrada de la filla de l’autor (Fundació Pedrolo)  i el passi del documental “Manuel de Pedrolo, semblança d’un apassionat” 

Podeu veure l'àlbum de fotos de l'exposició, si cliqueu aquí

BON SANT JORDI!

 

Parada de contes en "mingaña" el dia de Sant Jordi

La biblioteca ha adquirit un seguit de contes de la professora Blanca Gotor  que disposarà el dia de Sant Jordi d’una parada i comptarà amb la presència de l’il·lustrador Carlos Gambarte, que obsequiarà als compradors amb una caricatura. Bon Sant Jordi!