dijous, 21 de novembre de 2013

40è Aniversari Institut Bernat Metge (1973-2013)

          Exposició
Institut Bernat Metge: La mirada de Fer (1983-1989)

La biblioteca de l’institut Bernat Metge dins el marc “La biblioteca escolar: puntedu, espai de coneixement i aprenentatge” (Programes d’Innovació Educativa), organitza un seguit d’actes per celebrar el 40è aniversari del centre. Destaca l’exposició de la biblioteca (del 22 de novembre de 2013 fins al 31 de gener de 2014): Institut Bernat Metge: La mirada de Fer (1983-1989) i les visites guiades a l’exposició amb el guió de la mostra i el material didàctic.
Així doncs, celebrem l’efemèride de l’aniversari a través de la mirada personal del professor José Antonio Fernández Fernández, Fer, que retrata amb humor el dia a dia de l’institut els anys que hi va treballar. Podreu gaudir del sedàs irònic del dibuixant, amb els professors com a protagonistes principals. Unes obres en diferents formats que presenten els partits de futbol entre centres, les celebracions nadalenques, les anècdotes amb professors… Tot a través de la mirada personal de Fer. Esperem que en gaudiu!


Aquesta exposició no hauria estat possible sense la col·laboració de R. Arrazola, R. Ballesté, R. Balmanya, Á. Blanco (fons documental), N. Burgall, J. Calderón (fons documental), M. Casajuana, I. Catevilla, Q. Caussa (fons documental), Fer (fons documental), M. Garriga, M. Morera, A. Muniente, M. Pardo (fons documental), Z. Pardo, J. Pedroche, M. Rasclosa (fons documental) i alumnes de l’optativa de Biblioteca de 2n (1r trimestre). A tots ells, moltes gràcies!

Qui és en FER?
José Antonio Fernández i Fernández, conegut pel pseudònim Fer, va néixer a Mansilla de las Mulas (Lleó) el 23 d’abril de 1949.
A l’edat de quatre anys es trasllada amb la seva família a Mollet del Vallès. Es va llicenciar en Història i ha exercit i exerceix en l’actualitat de professor de secundària a Barcelona, on resideix. És conegut per la seva tasca com a dibuixant humorístic i de vinyetes.
Va treballar com a professor d’història a l’Institut Bernat Metge des de l’any 1983 fins al 1989.
La primera revista on va dibuixar es deia Mata Ratos, més endavant va treballar a les publicacions En Patufet, Oriflama i el diari La Prensa.
Va dirigir les revistes d’humor El Papus i El Jueves; i actualment dibuixa al diari Avui la vinyeta diària.
Ha editat diversos llibres de ninots i n’ha i·lustrat d’altres i és autor, a més, d’àlbums amb els seus personatges del "Puti club" i de les "Històries Fermoses". Va rebre el premi Ivà al millor dibuixant l’any 1995 i és el principal impulsor del Premi Internacional d’Humor Gat Perich, que guanyà el 2005.

Podeu llegir la notícia de l'exposició:
-Pàgina web de l'xtec (Projectes puntedu)
-A la web del CRP Sant Martí

PER VEURE LES FOTOS CLIQUEU AQUÍ