divendres, 24 de gener de 2014

Una porta oberta a la lectura: L'Associació Llibres Lliures

L’Associació Llibres Lliures, basada en la solidaritat i la difusió de la cultura, va obrir l’agost del 2013 al nostre barri. Només es troba a uns cinc minuts de l'Institut Bernat Metge, és la primera llibreria gratuïta de Catalunya. L'adreça és carrer Cantàbria, 72 de Barcelona.  
L’objectiu de l’associació és fer arribar els llibres a totes aquelles persones que desitgin tenir-los de forma gratuïta; d'aquesta manera es difon la cultura i s'intenta lluitar contra la crisi, alhora que s'és respectuós amb el medi ambient, gràcies al reciclatge.
L'Óscar és la cara amable de la llibreria, t'ajuda a triar llibres, transmet pau i "bon rotllo", com ell mateix diu. 
Els alumnes de l'optativa de 2n d'ESO "Biblioteca d'aula" la van visitar i van poder triar i remenar llibres per poder llegir. L'Óscar ens va explicar la filosofia de l'Associació Llibres Lliures: qualsevol persona pot venir a la llibreria i emportar-se els llibres sense cost: es dóna la voluntat; per tant, es basa en la solidaritat de les persones.
 Val a dir que hi ha una altra llibreria amb aquesta filosofia a Madrid: la  Librería Libros Libres, que funciona des de fa un any.

La llibreria es finança amb les donacions voluntàries, ja sigui de llibres, DVD o amb aportacions econòmiques, i quotes de socis. La gent que hi treballa ho fa de manera voluntària i altruïsta, simplement ajudant a transmetre coneixement a través de la lectura. L'Óscar ens va comentar que organitzen presentacions de llibres, tallers culturals a preus simbòlics i cursos diversos.
Qualsevol persona que vulgui col·laborar i visitar l'Associació Llibres Lliures serà benvinguda. Felicitem la iniciativa de l'Associació Llibres Lliures!
Us convidem, des de la Biblioteca de l'institut, a què la visiteu i us perdeu entre les seves prestatgeries.
BONA TRIA I BONA LECTURA!