dimecres, 29 de juny de 2016

Bon estiu amb lectures refrescants

Aquest any us volem recomanar un seguit de lectures estiuenques...

Que us faran oblidar la calor i la xafogor...


Lectures que enganxen de 12 a 17 anys:


L'efecte Calders (2016) de Santi Baró. Ed. La Galera. El protagonista, gran llegidor de còmics, coneix l'escriptor català Pere Calders. Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil 2015. En català.

La decisió d'en Viggo (2015) de David Ciriri. Ed. Fanbooks. Pertany a la saga de ciència-ficció distòpica "Zona Prohibida". Abans es podria llegir el primer llibre Zona prohibida, una gran novel·la. En català i castellà.
Del mateix autor de Zona prohibida, un clàssic de David Cirici i "pare" de la saga que us hem recomanat, L'esquelet de la balena, reeditat el 2009 per Edicions 62. En català i castellà.

L'amic retrobat (2007) de Fred Uhlman. Ed. Labutxaca. Ambientada en l'època nazi, dos amics separats per les circumstàncies sembla que es retrobraran. En català i castellà.
De mica en mica s'omple la pica (2009) de Jaume Fuster. Educació 62. Novel·la policíaca molt interessant, un clàssic català.
Plutó (2015) de R. J. Palacio. Ed. La Campana.  
.
Novel·la de la sèrie Wonder (2012). Altres llibres que proposem llegir: La lliçó d'August (2012), El capítol del Julian (2014) i Charlotte (2016). Es recomana llegir abans el primer llibre de la sèrie, Wonder. En català i castellà.
Cita a Rússia (2015) de Lauren St. Jhon. Ed. Bambú. Novel·la d'aventures que transcorre a Hollywood. En català i castellà.
Blue jeans. Tan senzill com fer-te un petó (2016) de BLUE JEANS (Francisco de Paula). Ed. Columna. Novel·la romàntica que pertany a la sèrie "Tan senzill com...". En català i castellà.
La venjança dels Panteres Negres (2016) de Gemma Lienas. Ed. Bromera. Premi Bancaixa de narrativa juvenil 2015. Novel·la didàctica sobre els perills de les bandes. En català i castellà.2CV (2010) de Gemma Lienas. Ed. Estrella Polar. Novel·la d'aventures. Uns joves viuen un seguit de situacions a Barcelona, concretament entre el Raval i els Encants. En català.


Memorias de Harleck: Alma (2015) de Pau Sitjar i Roger Peruga. Ed. Edhasa. Novel·la fantàstica i d'aventures que pertany a una sèrie situada a l'època medieval, clarament inspirada en J.R.R. Tolkien o K. Follet. La continuació és Memorias de Harleck II: Mente (2016)En castellà.


Entre els clàssics imprescindibles que us recomanem, en català o castellà:

L'illa del tresor de R.L. Stevenson, La volta al món en vuitanta dies de J. Verne, La revolta dels animals de G. Orwell, Contes de por d'E. A. Poe,  El vigilant en el camp de sègol de J. D. Salinger o  Contes escrits a màquina de G. Rodari, entre molts altres que podreu trobar al catàleg de la nostra biblioteca.

BON ESTIU I FINS AL SETEMBRE!