diumenge, 25 de juny de 2017

Lectures refrescants per a l'estiu

Com cada curs us recomanen una llista de lectures estiuenques...Per treure's la xafogor...I la calor del damuntLectures que enganxen de 12 a 17 anys:

Wolfang (extraordinari) (2017) de Laia Aguilar. Ed. Columna. Premi Carlemany 2016. En Wolfang és un nen d'onze anys que viu amb la seva mare. Té un coeficient molt elevat però amb un problema emocional, la disincronia, que fa que no tingui cap amic i que visqui reclòs. L'únic que fa són llistes de tot allò que no li agrada, com la gent per sota del seu nivell intel·lectural i tot allò que fan. Tot canviarà quan hagi d'anar a viure amb el seu pare. Ens recorda una mica Wonder (2015). En català.


Coses aparentment intranscendents (2017) de Pere Calders. Ed. Nórdica. Aquest llibre és un recull de 30 contes de Pere Calders, escrits entre 1955 i 1984. Acompanyen els textos les il·lustracions d'Agustín Comotto que captura la poètica, l'absurd i la màgia de Calders. En català.


L'enigma Perucho (2017) de Jordi Cervera. Ed. Bambú. Aquest novel·la distòpica presenta un futur en el qual una versió moderna de l'imperi Otomà després de destruir Europa vol dominar tot el món. Seran les col·leccions de llibres de cuina la manera de fer-ho, i Mehmed X el sultà que poseeix el major nombre. Els protagonistes cercaran a Barcelona un llibre de Joan Perucho i destruiran la ciutat. En català.

Un monstre em va a veure (2016) de Patrick Ness basat en la idea de Siobhan Dowd. Ed. Sembra Llibres. Aquesta obra l'a vam treballar enguany al CLUtopia. En Conor és un nen que uns minuts abans de la mitjanit es desperta i es troba un ésser monstruós que li parla des de la finestra. Un monstre que cerca la veritat del nen, mentre la mare pateix una malaltia. En català i castellà.

Camins de nit (2017) de Raimon Portell. Ed. Barcanova. Aquest és el primer llibre (La llum d'Artús) d'una trilogia que té com a base un seguit de preguntes per resoldre. La protagonista és la Rut que ha de marxar de la seva ciutat per salvar-se. En català.

Veritat (2017) de Care Santos. Ed. Edebé. Aquesta obra és la continuació del bestseller Mentida. En aquest llibre l'Èric és absolt del càrrec d'assassinat, del qual va ser acusat als 14 anys- es demostra la seva innocència. El noi després de quatre anys surt del centre d'internament per a menors. En català.

Mentida (2015) de Care Santos. Ed. Edebé. El llibre va guanyar el Premi Edebé de Literatura Juvenil 2015. La Xènia és una gran lectora, però les seves notes han empitjorat perquè s'ha enamorat a través d'internet d'un noi que comparteix la seva passió per la lectura. Ella el vol conèixer en persona però ell s'hi resisteix i sospita que tot és fals. Finalment confessa als seus pares que l'han enganyada a través de la xarxa; tanmateix arribarà un paquet des de la presó que li permetrà saber qui és el noi. En català.

L'efecte Calders (2016) de Santi Baró. Ed. La Galera. Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil 2015. 
El protagonista és gran llegidor de còmics, coneix l'escriptor català Pere Calders. En català. 


Charlotte (2016) de R. J. Palacio. Ed. La Campana. Novel·la de la sèrie Wonder (2012). Altres llibres que proposem llegir: La lliçó d'August (2012), El capítol del Julian (2014) i Plutó (2015) ..Es recomana llegir abans el primer llibre de la sèrie, Wonder. En català i castellà.

Blue jeans. Tan senzill com estar amb tu (2017) de BLUE JEANS (Francisco de Paula). Ed. Columna. Novel·la romàntica que pertany a la sèrie "Tan senzill com...". Aquest és el darrer llibre de la trilogia. En català i castellà.

La venjança dels Panteres Negres (2016) de Gemma Lienas. Ed. Bromera. Premi Bancaixa de narrativa juvenil 2015. Novel·la didàctica sobre els perills de les bandes. En català i castellà.

Entre els clàssics imprescindibles que us recomanem, en català o castellà:L'illa del tresor de R.L. Stevenson, La volta al món en vuitanta dies de J. Verne, La revolta dels animals de G. Orwell, Contes de por d'E. A. Poe,  El vigilant en el camp de sègol de J. D. Salinger o  Contes escrits a màquina de G. Rodari, entre molts altres que podreu trobar al catàleg de la nostra biblioteca.BON ESTII FINAL SETEMBRE!