AUDIOVISUAL "Manuel de Pedrolo, abans i ara"

 L'audiovisual “Manuel de Pedrolo, abans i ara” va néixer arran de l’exposició homònima que va organitzar la Biblioteca de l’Institut Bernat Metge el curs passat (des del 23 d’abril fins al 8 juny de 2012) dins del marc de “La biblioteca escolar: puntedu, espai de coneixement i aprenentatge” (Programes d’Innovació Educativa).
La mostra presentava un fons de vuitanta obres, gairebé totes primeres edicions. Es feia un recorregut per l'obra segons els gèneres que conreà l'autor de la Segarra: novel·la (juvenil, políciaca, de ciència-ficció...), conte, poesia (inclosa la visual), teatre, assaig periodístic. S’incidia en la literatura juvenil pedroliana: amb una mostra de diferents edicions del "Mecanoscrit del segon origen", "Trajecte final", "Joc brut", "Mossegar-se la cua", "Domicili provisional" i altres obres.
Els protagonistes del documental, un grup d'alumnes de 4t d'ESO, fan una visita guiada a l'exposició i expliquen l'experiència de conèixer Manuel de Pedrolo durant el curs 2011-12 (lectures a l'aula, organització i participació a la mostra, actes de Diada de Sant Jordi...) "Manuel de Pedrolo, abans i ara" from institut bernet metge on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada